HetOntslag.nl - specialisten in ontslagzaken
juridisch advies
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds

Ontslagvergoeding berekenen

Wilt u weten wat de hoogte is van uw ontslagvergoeding?

Hieronder leggen wij uit hoe de hoogte van de ontslagvergoeding wordt berekend! Er is per 1 januari 2020 een wetswijziging geweest. Heeft u een ontslagvoorstel ontvangen van uw werkgever en wilt u weten of de hoogte van de ontslagvergoeding klopt? Bel dan snel naar 085 109 4104!

Ontslagvergoeding

Allereerst willen wij u erop wijzen dat de term ontslagvergoeding en term transitievergoeding hetzelfde betekenen.

De transitievergoeding wordt berekend door het (bruto) maandsalaris en de duur van de arbeidsovereenkomst. Dit houdt in:

  • 1/3 van het maandsalaris per dienstjaar.

Stel uw bruto-maandsalaris is € 3.250,- en u bent 11 jaar in dienst. Dan is de hoogte van de transitievergoeding € 12.870.

Belangrijk!
Het is erg belangrijk dat u er rekening mee houdt dat dit de hoogte is van de transitievergoeding 2020 en dat deze geldt bij ontslag via de kantonrechter of UWV. Voor 2020 was de transitievergoeding hoger. Deze oude transitievergoeding wordt nog steeds gebruikt bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst. U kunt dus alsnog een hogere transitievergoeding krijgen!

Als u voorafgaand aan het ontslag een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen dan raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met 085 109 4104. Onze arbeidsrecht advocaten kunnen ervoor zorgen dat u een hogere ontslagvergoeding mee krijgt!

Wie heeft er recht op een ontslagvergoeding?

U heeft recht op een transitievergoeding als uw arbeidsovereenkomst eindigt:

  • na toestemming van UWV;
  • door de kantonrechter;
  • bij wederzijds goedvinden;
  • tijdelijk contract eindigt van rechtswege zonder verlenging van het contract door de werkgever;
  • zelf ontslag genomen vanwege ernstig verwijtbaar handelen/nalaten door de werkgever.

Tips bij een ontslagvergoeding:

  1. Vergoeding op tijd ontvangen!

De transitievergoeding moet u binnen 1 maand na afloop van het einde van uw dienstbetrekking ontvangen. Dit is nodig, mocht u alsnog naar de kantonrechter willen stappen inzake de vergoeding. Ook is de werkgever u 2% wettelijke rente verschuldigd als de vergoeding niet op tijd wordt betaald. Als de werkgever de ontslagvergoeding niet op tijd heeft kunnen of willen betalen, dan heeft u 3 maanden de tijd om een verzoekschrift in te dienen bij de kantonrechter.

  1. Onderhandelen hoogte vergoeding

Als u een ontslagvoorstel heeft ontvangen van uw werkgever dan kunt u het onderhandelen over de hoogte van de ontslagvergoeding het beste overlaten aan een arbeidsrecht advocaat. Zo verstoort u de relatie tussen werkgever en werknemer niet (verder) en een arbeidsrecht advocaat weet véél beter te onderbouwen waarom u recht heeft op een hogere vergoeding. Neem snel contact op met 085 109 4104. Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur telefonisch contact heeft met een arbeidsrecht advocaat bij u in de buurt!

Neem direct contact op

ontslag telefoon

Mail direct of bel onze Ontslag telefoonlijn
Bel ons op 085 109 4104 (lokaal tarief)
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar
Ook 's avonds!
stel uw ontslag vraag